Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tacos som i Mexiko

Vill du göra tacos som i Mexiko ska du testa det här receptet. Het och kladdig guacamole blandas med köttfärs med grillad zucchini och läggs i värmda tortillabröd. Resultatet blir utomordentligt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Guacamole: Skala avokadon. Dela, kärna ur och mixa fruktköttet med pressad citronsaft, urkärnad, hackad röd chili, pressade vitlöksklyftor, finhackad gul lök, salt och peppar till en guacamole.
  2. Strimla nötköttet. Bryn köttet i olja. Salta och peppra.
  3. Skala lökarna och skär i skivor. Skär zucchini i ca 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla eller stek lök och zucchini.
  4. Värm tortilla eller tacobröd. Servera bröden och tillbehören i skålar och låt var och en göra sitt eget tacoknyte.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötkött t ex fransyska
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 3 lökar
  • 1 zucchini
  • taco- eller tortillabröd
Guacamole
  • 1 mogen avokado
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 urkärnad, hackad röd chilifrukt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 liten finhackad gul lök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?