UNDER 30 MIN | Medel

Silltaco

Har du tacoskal över från helgen? Gör en annorlunda, supernabb silltaco till lunch! Använd smaksatt sill (gärna med smak av chiliaioli) och addera tillbehör som rödkål, mango, gurka och koriander. Detta recept går självklart att variera efter vad du har i kylen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mangon.
  2. Strimla rödkål och gurka med mandolin eller osthyvel.
  3. Fyll tacoskal med rödkål, smaksatt sill, gurka, mango.
  4. Toppa med rostad lök och koriander.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj en äggfri smaksatt sill.

Recept i samarbete med Abba Kungshamn.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 100 g strimlad rödkål
  • ca 1/2 gurka
  • 1 burk sill gärna chiliaioli (à 240 g )
  • 1/2 förp fryst mango (à 250 g)
  • 4 tacoskal
  • färsk koriander
  • rostad lök