Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Chokladdoppade tacoskal

Älskar du tacos? Älskar du mjölkchoklad? Då kommer här ett recept som kommer ge dig den perfekta avslutningen på tacokvällen. Chokladdoppade tacoskal är en dröm – och går att fylla med allt du älskar, så som nötter, daim, eller maränger. MMM…mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
  2. Doppa tacoskalen i chokladen. Doppa halva, hela skalet eller i valfritt mönster.
  3. Doppa skalen i lite av toppingen och lägg upp på smörpapper och ställ in i kylen för att stelna.
  4. Förvara färdiga skal i kylen tills de ska serveras.
  5. Vispa grädden och fyll skalen med grädde och topping vid servering.

För alla:

Gör glutenfri: kontrollera noga innehållet i toppingarna.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkchoklad, grädde och topping.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt för choklad, vispgrädde och topping.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i toppingarna.

Näringsvärdet är beräknat per port utan topping.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Tips

Byt ut tacoskalen mot 1 påse tortillachips à 185 g (för 12 port).Tillaga tacoskalen i ugnen enligt anvisning på förpackningen för att få en mer nötig och rostad smak. Doppa enligt anvisning när de har svalnat.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 200 g mjölkchoklad
  • 12 st tacoskal
  • ca 2 dl vispgrädde
Förslag till topping
  • finkrossad non stop, oreo, daim eller maränger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1203 kJ / 288 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer