Tacos med chiliräkor och avokadomajonnäs
En ny fredagstaco kommer här! Släng enkelt ihop en krämig avokadomajonnäs på fryst avokado, stek upp räkor och majs i sambal oelek och servera i tacobröd tillsammans med syrlig kålsallad och sojabönor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
Avokadomajonnäs
250 g fryst eller färsk avokado
2 msk färskpressad limejuice
2 msk fryst eller färsk koriander
1/2 msk fryst eller färsk hackad vitlök
1/2 dl rapsolja
ca 1/2 tsk salt
150 g strimlad röd- eller vitkål
2 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
300 g skalade frysta eller färska räkor
200 g frysta eller konserverade majskorn
3 msk smör
2 tsk sambal oelek eller srirachasås
8 små tortillabröd
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte detta var mycket gott! Dottern (20 år) tyckte inte ett dugg om avokadoröran & vill ha vanlig guacamole nästa gång.
Cecilia
2024-04-03Ojojoj så gott! Kommer absolut göras fler gånger. Vi smaksatte vitkålen med lite limencello också.
Maria
2024-03-16Jättegott! Riktig feelgood mat. Lycka! Dock lite svårt att äta med de små tortillabröden, kanske provar mjuka ”båtar” nästa gång.
Moa
2024-02-28