Pink acid

3
2
Pink acid

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Rödkål ger en snygg syrning. Tillsammans med koriander och spiskummin blir det en smakrik kålsyrning som är mycket vacker på tallriken.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Pink acid

Ingredienser

15 portioner
1 1/2 kg vitkål
200 g rödkål
1 msk jodfritt salt
1 tsk hela korianderfrön
1 msk hel spiskummin

Gör så här

Tips

Hittar du inte hel spiskummin eller hel koriander går det bra att byta ut mot en annan hel krydda, t ex nejilka, senapsfrö eller kummin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Magdalena

2019-05-16

Det här receptet verkar inte fungera i er app, där har ingredienslistan fallit bort tyvärr. Är det något som skulle kunna åtgärdas?

Redaktionen ICAse

2019-05-17

Hej Magdalena! Vi kan inte se att det skulle vara något fel men såklart ska det funka för dig också! För att få mer information skulle vi vilja få mejlkontakt med dig för att lösa problemet. Hälsningar Elina

Renate

2017-11-15

Varför behöver saltet vara jodfritt?

Redaktionen ICAse

2017-11-21

Hej Renate! Jod tar död på bakterierna som behövs för att syrningsprocessen ska komma igång. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 141 KJ / 34 kCal
Fett 1 g
Salt 141 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden