Kålgryta med spjäll | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kålgryta med spjäll

Ett enkelt recept på en mustig kålgryta med spjäll. Du gör grytan av bland annat revbensspjäll, vitkål, sirap och smör. Servera den härliga grytan med kokt potatis och nyttig broccolisallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn spjällen runt om i smör i en gryta/kastrull och strö över salt. 
  2. Ansa och skär vitkålen i mindre bitar. Lägg dem över köttet. Lägg på locket. Tillsätt vatten efter ca 5 minuter och rör om. 
  3. Låt koka under lock 35-40 minuter eller tills köttet lossnar från benen. 
  4. Ringla över sirap och ättiksprit. Rör om i grytan. Servera med kokt potatis och broccolisallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tjocka revbensspjäll i bitar
  • ca 800 g vitkål
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl sirap
  • 1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan