Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Tacopizza med kycklingfärs och majs

Den italienska pizzan möter Tex Mex. Här har pizzadegen toppats med tacokryddad kycklingfärs, tomat, lök, majs och ost. Gissa om den rätten kommer att bli barnens favorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och dela löken, skiva den och tomaterna. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
  3. Stek färsen i oljan i en panna tills den blir genomstekt. Rör då och då.
  4. Sänk värmen och rör i tacokryddan och vattnet och låt puttra 1 minut. Ta av pannan från värmen.
  5. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappret på en plåt. Bred på tomatsåsen. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, tomat, hälften av majsen och toppa med osten.
  6. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Tärna gurkan.
  8. Servera pizzan med resten av majsen och gurkan.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj en glutenfri pizzabotten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk olja
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 pizzakit med tomatsås (à 600 g)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2215 kJ / 531 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer