Grön tomatmarmelad
Grön tomatmarmelad med citron och ingefära. Gröna tomater ger en härligt grön marmelad som du enkelt tillagar själv. Koka ihop de gröna tomaterna tillsammans med citron, ingefära och syltsocker. Förvara marmeladen svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
ca 6 dl
500 g gröna tomater
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 cm skivad ingefära
3 dl syltsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Gjorde denna för ett år sedan och den har hållit (och räckt) sedan dess. Mycket god!
Hanna
2023-10-15God marmelad man kan minska sockret. ed fördel för den är ganska söt. Tänkt på att hacka tomaterna i små bitar eller kör i mixer innan kok.
Emma
2023-09-26Hur länge håller den om man förvarar den svalt? :)
Jessica
2023-09-02Hej Jessica! Hållbarheten är förknippad med många olika saker, som t ex kvaliteten på tomaterna du använder, hygien vid kokning och mängden socker. Hållbarheten påverkas också av hur du förvarar burkarna. När du väl öppnat burken är det viktigt att använda rena redskap att ta med av marmeladen. En oöppnad burk som förvarats i kylskåp bör hålla i minst 6 månader och förmodligen längre. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12