Kycklingtacopaj med rostad majs- avokado- och jalapeñosalsa
Tacopaj är en riktig klassiker saknar du ett får du här ett recept på en modern version med kyckling. Tacokycklingpajen görs med färdig pajdeg, kycklingfärs och taco kryddmix. Med kryddan får pajen snabbt den rätta tacosmaken. Salsan med avokado, jalapeño, majs och salladslök lagar du enkelt medan tacopajen gräddas i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg
1 msk smör
Fyllning
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
ca 500 g kycklingfärs
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
3 tomater
2 dl riven ost
Salsa
340 g majskorn
1 msk olivolja
4 salladslökar
1 - 2 msk inlagd jalapeño
250 g fryst avokado
salt
svartpeppar
1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev helt galet rinnig! Följde receptet till punkt och pricka men hela pajen badade i vatten/grädd/tacokrydds-blask. Smaken var helt okej.
Åsa
2023-10-24Bytte ut avokadon mot mango, blev otroligt gott!
Jasmine
2022-10-08Kräsna tonåringen tog 2 gånger, det är ett bra betyg! 😊 Men vi tog inte i hela tomater utan passerade.
Camilla
2022-01-20