Kycklingtacopaj med rostad majs- avokado- och jalapeñosalsa

Tacopaj är en riktig klassiker saknar du ett får du här ett recept på en modern version med kyckling. Tacokycklingpajen görs med färdig pajdeg, kycklingfärs och taco kryddmix. Med kryddan får pajen snabbt den rätta tacosmaken. Salsan med avokado, jalapeño, majs och salladslök lagar du enkelt medan tacopajen gräddas i ugnen.

Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg
1 msk smör
Fyllning
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
ca 500 g kycklingfärs
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
3 tomater
2 dl riven ost
Salsa
340 g majskorn
1 msk olivolja
4 salladslökar
1 - 2 msk inlagd jalapeño
250 g fryst avokado
salt
svartpeppar
1/2 lime
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut grädden/vattnet till creme fraiche och färskost. Pajen blev lite syrligare, absolut inte rinnig och bra stadga samt tod slut på ett nafs. Använde detta recept för att göra slut på rester av kyckling- och ytterfile som jag finhackade. Funkade toppenbra! Kommentaren från ungdomarna var: Gör igen!!!
Havvana
2025-02-12Blev helt galet rinnig! Följde receptet till punkt och pricka men hela pajen badade i vatten/grädd/tacokrydds-blask. Smaken var helt okej.
Åsa
2023-10-24Bytte ut avokadon mot mango, blev otroligt gott!
Jasmine
2022-10-08