Enkel vegansk tacopaj

En klassisk vegansk tacopaj med sojafärs och majs som får sina smaker av spiskummin, koriander och växtbaserad smaksatt fraiche. Passar perfekt både till fredagsmyset och till vardags.

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
125 g kylskåpskallt mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
Fyllning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja (till stekning)
500 g sojafärs
1 msk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
4 dl växtbaserad crème fraiche med paprika och chili
1 röd paprika
2 dl majskorn
salt
svartpeppar
1 ask cocktailtomater (à 250 g)
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stSuper goda recept på vegansk mat och den pajen är super god
Sabina
Helt ok. Men inget recept jag kommer göra igen.
Sabina
Den blev söt och inte alls som jag tänkt mig. Smaklös. Slängde faktiskt hela pajen efter att ha ätit en portion. Att jag blivit så onöjd med en maträtt från ICA’s alla recept har aldrig hänt innan.
Louise
Jättegod och lagom stark! Gott med creme fraiche till .
Lovisa
Riktigt god! Inte alls särskilt stark, precis som en vanlig tacopaj. Vanligt smör och créme fraîche fungerar utmärkt för en vegetarisk paj istället för vegansk. Vi kompletterar med lite extra krydda till för att få lite mer sting i det. Gräddfil och nachos fungerar riktigt bra som tillbehör!
Otto
Nästan oätlig. Blev alldeles för starkt fast jag bara hade i en burk planta creme fraiche med paprika och chili och grekisk yoghurt istället för burk nr två. Sambon kunde inte äta alls!,
Maria
Riktigt god!! Använde mig av färdig tacokrydda och strimlade lite ost på toppen! Mumma!
Emma