Enkel vegansk tacopaj

18
3
Enkel vegansk tacopaj

En klassisk vegansk tacopaj med sojafärs och majs som får sina smaker av spiskummin, koriander och växtbaserad smaksatt fraiche. Passar perfekt både till fredagsmyset och till vardags.

Skriv ut
Enkel vegansk tacopaj

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

125 g
kylskåpskallt mjölkfritt margarin
3 dl
vetemjöl
3 msk
iskallt vatten

Fyllning

2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
-
olja (till stekning)
500 g
sojafärs
1 msk
mald spiskummin
1 tsk
mald koriander
4 dl
växtbaserad crème fraiche med paprika och chili
1
röd paprika
2 dl
majskorn
-
salt
-
svartpeppar
1
ask cocktailtomater (à 250 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojafärsen och den växtbaserade fraichen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Otto

9/14/2020

Riktigt god! Inte alls särskilt stark, precis som en vanlig tacopaj. Vanligt smör och créme fraîche fungerar utmärkt för en vegetarisk paj istället för vegansk. Vi kompletterar med lite extra krydda till för att få lite mer sting i det. Gräddfil och nachos fungerar riktigt bra som tillbehör!

Maria

11/24/2019

Nästan oätlig. Blev alldeles för starkt fast jag bara hade i en burk planta creme fraiche med paprika och chili och grekisk yoghurt istället för burk nr två. Sambon kunde inte äta alls!,

Emma

9/26/2019

Riktigt god!! Använde mig av färdig tacokrydda och strimlade lite ost på toppen! Mumma!

Testa liknande recept