ÖVER 60 MIN | Medel

Enkel vegansk tacopaj

En klassisk vegansk tacopaj med sojafärs och majs som får sina smaker av spiskummin, koriander och växtbaserad smaksatt fraiche. Passar perfekt både till fredagsmyset och till vardags.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Nyp ihop matfett och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut och klä en pajform med degen. Picka botten med en gaffel. Låt vila 30 min i kylen.  
  3. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter. 
  4. Fyllning: Skala finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja tills löken mjuknar. 
  5. Vänd ner sojafärsen och låt fräsa med i några minuter. Krydda med spiskummin och koriander.
  6. Finhacka paprikan.
  7. Rör ner smaksatt fraiche, paprika och majs. Smaka av med salt och peppar. 
  8. Häll ner färsfyllningen i pajskalet och tryck till.  
  9. Fördela tomaterna över pajen och grädda allt i 200°C, i ca 40-50 minuter.  
  10. Servera med en enkel sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojafärsen och den växtbaserade fraichen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 125 g kylskåpskallt mjölkfritt margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk iskallt vatten
Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja (till stekning)
  • 500 g sojafärs
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 4 dl växtbaserad crème fraiche med paprika och chili
  • 1 röd paprika
  • 2 dl majskorn
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ask cocktailtomater (à 250 g)