Tacopaj med kyckling, jalapeño och spenat
Överraska med en paj i ny form, bokstavligen. I detta recept behövs ingen pajdeg utan tacobåtar som fylls med strimlad kyckling, spenat och jalapeño. En spännande variant på tacopaj som kan serveras i portionsbitar.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 färsk jalapeño eller inlagd jalapeño (1 färsk motsvarar 1 msk inlagd)
500 g minutstrimlor av kyckling
2 msk olivolja
2 msk taco kryddmix
2 dl riven ost
65 g babyspenat
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
12 mini stand`n stuff tacobåtar
Till servering
sallad med tomat och majs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2485 KJ / 593 kCal
Fett34 g
Salt2.08 g
Kolhydrater29 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Krävde extra salt men då blev det jättegott. Gjorde en stor paj med vanlig pajdeg istället. Bra bjudmat!
Lotta
2023-07-09Kan man förbereda dom dagen innan och servera dom kalla?
Carin
2019-11-29Hej Carin! Du kan göra dom dagen innan men skalet kan bli något mjuk dagen efter. Vi har inte ätit dom kalla och kan tyvärr inte svara på om de kan serveras kalla. Om du gör det så hör gärna av dig igen och berätta hur det smakade! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-12-02Så himla gott och smidigt🙂
Marie
2018-03-10