Het jalapeñosås med nachochips
Upplev en smakresa till Mexiko med krispiga majschips som serveras med en het och syrlig jalapeñosås. Passar utmärkt som tilltugg, helgsnack eller tillbehör till tacomiddagen!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
6 portioner
2 färska jalapeños
2 vitlöksklyftor
3 tsk färskpressad limejuice
1 1/2 krm salt
1 dl rapsolja
tortillachips till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion utan nachochips.
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater1 g
Protein0 g
Kommentarer
Gillar de mexikanska smakerna men detta blev för starkt, för surt & stört omöjligt att få någon som helst stadga. Så, stark & sur sås ska jag inte göra fler gånger.
Cecilia
2024-07-14Dippen blev fin helt enligt receptet men lite för het för oss, så jag tog i ett par teskedar creme fresch och extra salt och sen var den jättegod! Kul att göra helt eget från grunden.
Maria
2024-05-24