UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Crispy chicken taco

Fyll dina tortillabröd med krispigt stekt kyckling! Den strimlade kycklingen kryddas med kryddmixen när du steken dem. Bitarna får sedan sällskap av majskorn och svarta bönor innan du rullar ihop bröden, och äter dem med gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majsen rinna av. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skär gurkan i stavar.
  3. Stek kycklingen i oljan och krydda med kryddmixen efter några minuter.
  4. Servera kycklingen i tortillabröden med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Värm bröden i ugnen eller i en torr stekpannan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 gurka
  • 600 g strimlad kyckling
  • 1 påse crispy chicken kryddmix (à 50 g)
  • 8 tortillabröd (large)
  • 2 dl gräddfil
Att ha hemma
  • 1/2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2862 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept