Crispy chicken taco
Fyll dina tortillabröd med krispigt stekt kyckling! Den strimlade kycklingen kryddas med kryddmixen när du steken dem. Bitarna får sedan sällskap av majskorn och svarta bönor innan du rullar ihop bröden, och äter dem med gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 gurka
600 g strimlad kyckling
1 påse crispy chicken kryddmix (à 50 g)
8 tortillabröd (large)
2 dl gräddfil
Att ha hemma
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 684 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater79 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst, otroligt tråkig rätt. Då hade jag ändå mer grönsaker och tacosås till.
Ewa
2021-04-20Paneringen blev som stora klumpar. Följ recept på påsen istället eller använd panko med kryddor
Susanna
2021-02-16Nja gör jag detta fler gånger kommer jag inte steka kycklingen som det står i receptet utan följa anvisningarna på kryddpåsen och göra i ugnen. Kryddan blev bara som klumpar när man stekte. Dessutom lite mat när man gjorde med matkasse
Hanna
2020-08-15