Crispy chicken taco

20
5
Crispy chicken taco

Fyll dina tortillabröd med krispigt stekt kyckling! Den strimlade kycklingen kryddas med kryddmixen när du steken dem. Bitarna får sedan sällskap av majskorn och svarta bönor innan du rullar ihop bröden, och äter dem med gräddfil.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Crispy chicken taco

Ingredienser

4 portioner
1
förp majskorn (à 340 g)
1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1
gurka
600 g
strimlad kyckling
1
påse crispy chicken kryddmix (à 50 g)
8
tortillabröd (large)
2 dl
gräddfil

Att ha hemma

1/2 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Värm bröden i ugnen eller i en torr stekpannan.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Ewa

2021-04-20

Smaklöst, otroligt tråkig rätt. Då hade jag ändå mer grönsaker och tacosås till.

Susanna

2021-02-16

Paneringen blev som stora klumpar. Följ recept på påsen istället eller använd panko med kryddor

Hanna

2020-08-15

Nja gör jag detta fler gånger kommer jag inte steka kycklingen som det står i receptet utan följa anvisningarna på kryddpåsen och göra i ugnen. Kryddan blev bara som klumpar när man stekte. Dessutom lite mat när man gjorde med matkasse

Näringsvärde per portion

Energi 2862 KJ / 684 kCal
Fett 16 g
Salt 5 g
Kolhydrater 79 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept