Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingfilé hot taco

Krispigt panerade kycklingfiléer där ströbröd tillsammans med hot taco krydda ger en intensiv smakupplevelse. Den heta tackokryddan kan du också byta mot en mildare variant. En förbluffande lyxig rätt får du med ris och en färgrik sallad till.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Platta ut kycklingfiléerna till ca 1 cm tjocklek (som en schnitzel).
  2. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Blanda ströbröd med kryddmixen.
  3. Doppa köttet i äggblandningen och sedan i kryddblandningen. Lägg på skärbräda att stelna några minuter.
  4. Värm olja i en stor stekpanna. Stek schnitzlarna 3-4 minuter per sida. Servera med limeskivor, ris och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 förp hot taco kryddblandning (à ca 40 g)
  • 2 msk olja
Till servering
  • limeskivor
  • ris
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB