Tacokryddade kycklingfärsbiffar med avokadosallad och ost

0
0
Tacokryddade kycklingfärsbiffar med avokadosallad och ost

Dessa tacokryddade biffar gjorda på kycklingfärs toppas med smakrik ost och serveras tillsammans med grönsakerna i ett tortillabröd. Enkelt och smidigt. Tortillabröden fyller du också med den smakrika avokadosalladen som får syra av lime och kryddas med vitlök. Smaklig måltid!

Skriv ut
Tacokryddade kycklingfärsbiffar med avokadosallad och ost

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk (1,5%)
500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
spiskummin
1 tsk
chilipulver
1/2 tsk
mald koriander
1
ägg
1/2 dl
rostad lök
2 msk
olja
8
skivor ost

Avokadosallad

3
tomater
1
lime (skal och 2 msk saft för 4 port)
-
vitlöksklyfta
3 msk
olivolja
250 g
fryst avokado i tärningar

Till servering

små tortillabröd
sallad
gärna koriander

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd, rostad bröd och tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3202 KJ / 764 kCal
Fett 47 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept