Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Toppings till soppor

Snabblagad och mättande soppa blir ofta en bra måltid. Oavsett om du tar genvägen genom färdig soppa, eller gör soppan själv, höjs nivån ett snäpp till med riktigt god, smakrik och ibland oväntad topping. Inspireras av dessa enkla toppings som passar många soppor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Tips på toppings till 4 portioner färdig soppa.

Topping 1

  1. Stek osten i oljan i en het stekpanna tills den får fin färg på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  2. Tärna osten och blanda med tomatpesto och solroskärnor.
  3. Servera toppingen i soppan.

Topping 2

  1. Skär gräslöken fint. Bryt crostinin i små bitar.
  2. Stek osten i oljan i en het stekpanna tills den får fin färg på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  3. Tärna osten och blanda med crostini och gräslök.
  4. Servera toppingen i soppan.

Topping 3

  1. Lägg äggen i kokande vatten. Koka äggen i 8 minuter. Spola äggen kalla.
  2. Skala och hacka äggen. 
  3. Skär dillen fint.
  4. Blanda ägghacket med dill och rostad lök.
  5. Servera toppingen i soppan.

Topping 4

  1. Tina ärterna.
  2. Hacka basilikan.
  3. Blanda ärter med solroskärnor, basilika och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera toppingen i soppan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Topping 1
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Topping 2
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri crostini.
Topping 3
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Topping 4
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 4 port färdig soppa
Stekt paneer med tomatpesto (Topping 1)
  • 225 g paneer ost
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpesto
  • 2 msk rostade solroskärnor
Stekt paneer med crostini och gräslök (Topping 2)
  • 1 kruka gräslök (à 20 g)
  • ca 60 g naturell crostini
  • 225 g paneer ost
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Rostad lök med ägg och dill (Topping 3)
  • 3 ägg
  • 1 kruka dill
  • 1 dl rostad lök
Ärter med rostade solroskärnor och basilika (Topping 4)
  • 2 dl gröna ärter
  • 1/2 kruka basilika
  • 4 msk rostade solroskärnor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer