Toppings till soppor
Snabblagad och mättande soppa blir ofta en bra måltid. Oavsett om du tar genvägen genom färdig soppa, eller gör soppan själv, höjs nivån ett snäpp till med riktigt god, smakrik och ibland oväntad topping. Inspireras av dessa enkla toppings som passar många soppor.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
4 port färdig soppa
Stekt paneer med tomatpesto (Topping 1)
225 g paneer ost
1 msk olja
salt
peppar
2 msk tomatpesto
2 msk rostade solroskärnor
Stekt paneer med crostini och gräslök (Topping 2)
1 kruka gräslök (à 20 g)
ca 60 g naturell crostini
225 g paneer ost
1 msk olja
salt
peppar
Rostad lök med ägg och dill (Topping 3)
3 ägg
1 kruka dill
1 dl rostad lök
Ärter med rostade solroskärnor och basilika (Topping 4)
2 dl gröna ärtor
1/2 kruka basilika
4 msk rostade solroskärnor
1 msk olivolja
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i soppan.
Topping 1
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Topping 2
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri crostini.
Topping 3
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Topping 4
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips på toppings till 4 portioner färdig soppa.Topping 1
Topping 2
Topping 3
Topping 4
Har du lagat receptet?
Kommentarer