ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika

Fräsch med mycket smak blir denna lättlagade kycklingpaté. Kycklingfärsen blandas med ägg och vispgrädde. Fylligheten får du från kycklingfonden och extra smak av kräm av soltorkad tomat. Till patén serveras en fyllig och lite syrlig smetanakräm med smak av basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg färs, salt och peppar i en matberedare. Mixa tills färsen blir fast. Tillsätt ägg och mixa tills färsen blir fast. Tillsätt grädde, fond och soltorkad tomatcréme. Mixa ihop färsen.
  3. Lägg färsen i en smord brödform, ca 10x26 cm (för 40 bitar).
  4. Sätt formen mitt i ugnen 35-40 minuter eller tills patén har en innertemperatur på 72°C.
  5. Låt patén bli kall.
  6. Strimla 1/3 av basilikan, till servering.
  7. Mixa resterande basilika med smetanan i en matberedare tills den blir tjock. Smaksätt med salt och peppar. Lägg basilikakrämen i en engångsspritspåse.
  8. Skär patén i fyrkantiga bitar, lägg patébitarna på bröd, toppa med basilikakräm, strimlad basilika och svartpeppar från kvarnen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och tomat crèmen.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd, kex eller knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och smetana.

Näringsvärdet är beräknat inkl baguette.

Ingredienser

Portioner: 40 bufféportioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 msk soltorkad tomatcrème
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl smetana
  • salt
Till servering
  • 40 rostade baguetteskivor crostini eller knäckebröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 470 kJ / 112 kCal