Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika

1
0
Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika

Fräsch med mycket smak blir denna lättlagade kycklingpaté. Kycklingfärsen blandas med ägg och vispgrädde. Fylligheten får du från kycklingfonden och extra smak av kräm av soltorkad tomat. Till patén serveras en fyllig och lite syrlig smetanakräm med smak av basilika.

Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika

Ingredienser

40 bufféportioner
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
3 msk soltorkad tomatcrème
1 kruka basilika
2 dl smetana
salt

Till servering

40 rostade baguetteskivor crostini eller knäckebröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och tomat crèmen.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd, kex eller knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och smetana.

Näringsvärdet är beräknat inkl baguette.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 470 KJ / 112 kCal
Fett 6 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 9 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden