Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika
Fräsch med mycket smak blir denna lättlagade kycklingpaté. Kycklingfärsen blandas med ägg och vispgrädde. Fylligheten får du från kycklingfonden och extra smak av kräm av soltorkad tomat. Till patén serveras en fyllig och lite syrlig smetanakräm med smak av basilika.
Ingredienser
40 bufféportioner
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
3 msk soltorkad tomatcrème
1 kruka basilika
2 dl smetana
salt
Till servering
40 rostade baguetteskivor crostini eller knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat inkl baguette.
Energi470 KJ / 112 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer