Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika

Fräsch med mycket smak blir denna lättlagade kycklingpaté. Kycklingfärsen blandas med ägg och vispgrädde. Fylligheten får du från kycklingfonden och extra smak av kräm av soltorkad tomat. Till patén serveras en fyllig och lite syrlig smetanakräm med smak av basilika.

Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika

Ingredienser

40 bufféportioner
500 g  kycklingfärs
1/2 tsk  salt
1 krm  mald svartpeppar
1   ägg
2 dl  vispgrädde
2 msk  kycklingfond
3 msk  soltorkad tomatcrème
1   kruka basilika
2 dl  smetana
salt

Till servering

40   rostade baguetteskivor crostini eller knäckebröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och tomat crèmen.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd, kex eller knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och smetana.

Näringsvärdet är beräknat inkl baguette.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi470 KJ / 112 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingburgare med mascarponedressing
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingjärpar i krämig tomatsås med pasta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab på kycklingfärs med pitabröd och paprikayoghurt
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga