UNDER 45 MIN | Medel

Kryddiga kycklingfärsbiffar med spenatyoghurt

Snabba och saftiga biffar gör du enkelt av kycklingfärs. Just dessa kycklingfärsbiffar smakar och doftar fantastiskt av kryddorna spiskummin, ingefära och kardemumma. Till biffarna av kyckling serveras en härligt grön yoghurt som är mixad med spenat och vitlök. Riktigt mumsigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ägg och kryddor. Blanda väl.
  3. Forma 4 biffar av färsen (för 4 port). Bryn biffarna i smöret i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnsform. Sätt in formen mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills biffarna har en innertemperatur på 72°C.
  4. Skala och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Mixa yoghurt, vitlök och spenat i en matberedare. Krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera kycklingbiffarna med spenatyoghurt samt gärna ugnsbakad spetspaprika och saffransris.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • ugnsbakad spetspaprika
  • ris (gärna saffransris)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1581 kJ / 378 kCal