Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quesadilla med het köttfärs och avokadoyoghurt

Quesadilla med het köttfärs är en kryddstark och fenomenal middagsrätt. Tabasco och tacokrydda ger sting i köttfärsen. Du rör snabbt ihop den goda och matiga avokadoyoghurten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av.
  2. Stek köttfärs och purjolök i 1/4 av matfettet. Rör ner kidneybönorna, krydda med tacokrydda och tabasco.
  3. Lägg ut hälften av tortillabröden och fördela köttfärsen på dem. Strö över osten och lägg på resten av bröden som lock.
  4. Avokadoyoghurt: Dela, kärna och gröp ur fruktköttet ur avokadorna. Mixa eller mosa det och blanda med matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek de fyllda tortillabröden i resten av matfettet på båda sidor i en stekpanna.
  6. Servera quesadillan med avokadoyoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 burk kidneybönor (à ca 400 g)
  • 400 g köttfärs
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 tsk tabasco
  • 3 dl riven ost
  • 8 tortillabröd
Avokadoyoghurt
  • 2 avokado
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan