Taco på en fredag, vad annars? Istället för att äta den klassiskt i tortillabröd gör du här en gratäng av det hela! Vegofärsen kryddas upp av tacomixen, chilisås och söta majskorn. Den, ihop med pastasås och ost hälls ned i en ugnsform och gratineras sedan klart i ugnen. Ät ihop med kokt ris, fräscha gurktärningar och mild gräddfil. Smaklig gratäng önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
4 2020
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ulrika
2020-01-24Ska pastasåsen blandas med färsen? Den nämns inte förutom i ingredienslistan.
Redaktionen ICAse
2020-01-27Hej Ulrika! Se steg 3 där färsen ska breds på en ugnsform och sen kommer pastasåsen och osten. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Victoria
2020-01-22tog lite tid att laga eftersom löken skulle frysas först
Redaktionen ICAse
2020-01-23Hej Victoria! Det finns färdighackad fryst lök att köpa. Det var den produkten vi använde i detta recept, för att det ska gå lite fortare att laga. Men har man gul lök hemma så går det fint att använda den. Bara hacka och bryna. Hoppas det smakade bra trots att det tog lite tid att laga. Hälsningar Ulrika