Tacogratäng vegofärs
Taco på en fredag, vad annars? Istället för att äta den klassiskt i tortillabröd gör du här en gratäng av det hela! Vegofärsen kryddas upp av tacomixen, chilisås och söta majskorn. Den, ihop med pastasås och ost hälls ned i en ugnsform och gratineras sedan klart i ugnen. Ät ihop med kokt ris, fräscha gurktärningar och mild gräddfil. Smaklig gratäng önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2020
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott och enkelt och snabbt att laga. Nästa gång ska jag lägga till bönor och lite chili i färsen. Förslagsvis kidney-bönor. Då blir det nog lite chili con carne-feeling på den.
Elisabeth
2024-01-10Sjukt gott. Använder vanlig krossad eller passerad tomat, och steker vitlök med resten av löken. Hade också i en riven morot denna gång, också gott :)
Therése
2022-06-14Ska pastasåsen blandas med färsen? Den nämns inte förutom i ingredienslistan.
Ulrika
2020-01-24Hej Ulrika! Se steg 3 där färsen ska breds på en ugnsform och sen kommer pastasåsen och osten. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-27