Tacogratäng vegofärs
Taco på en fredag, vad annars? Istället för att äta den klassiskt i tortillabröd gör du här en gratäng av det hela! Vegofärsen kryddas upp av tacomixen, chilisås och söta majskorn. Den, ihop med pastasås och ost hälls ned i en ugnsform och gratineras sedan klart i ugnen. Ät ihop med kokt ris, fräscha gurktärningar och mild gräddfil. Smaklig gratäng önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2020
Ingredienser
4 portioner
2 dl fryst hackad lök
2 msk olja
300 g färsk vegofärs
28 g taco kryddmix
2 msk chilisås eller ketchup
1/2 dl vatten
150 g majskorn
390 g pastasås (vitlök)
150 g riven ost (gärna Folke)
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2810 KJ / 672 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott och enkelt och snabbt att laga. Nästa gång ska jag lägga till bönor och lite chili i färsen. Förslagsvis kidney-bönor. Då blir det nog lite chili con carne-feeling på den.
Elisabeth
2024-01-10Sjukt gott. Använder vanlig krossad eller passerad tomat, och steker vitlök med resten av löken. Hade också i en riven morot denna gång, också gott :)
Therése
2022-06-14Ska pastasåsen blandas med färsen? Den nämns inte förutom i ingredienslistan.
Ulrika
2020-01-24Hej Ulrika! Se steg 3 där färsen ska breds på en ugnsform och sen kommer pastasåsen och osten. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-27