UNDER 45 MIN | Medel

Tacogratäng vegofärs

Taco på en fredag, vad annars? Istället för att äta den klassiskt i tortillabröd gör du här en gratäng av det hela! Vegofärsen kryddas upp av tacomixen, chilisås och söta majskorn. Den, ihop med pastasås och ost hälls ned i en ugnsform och gratineras sedan klart i ugnen. Ät ihop med kokt ris, fräscha gurktärningar och mild gräddfil. Smaklig gratäng önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn löken i oljan i en stekpanna och vänd ner färsen och kryddmixen. Rör i chilisåsen, vattnet och majsen. Låt det bli varmt.
  3. Bred ut färsen i en ugnsform och toppa med pastasås och ost.
  4. Sätt in formen högt upp i ugnen ca 15 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär gurkan i små tärningar.
  7. Servera gratängen med ris, gräddfil och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl fryst hackad lök
  • 2 msk olja
  • 300 g färsk vegofärs
  • 28 g taco kryddmix
  • 2 msk chilisås eller ketchup
  • 1/2 dl vatten
  • 150 g majskorn
  • 390 g pastasås (vitlök)
  • 150 g riven ost (gärna Folke)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 2810 kJ / 672 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept