Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Tortillagratäng med chunky salsa

Fredagstacos i ny variant? Denna tortillagratäng med chunky salsa passar lika bra till fredagsmyset som när du vill lyxa till det en vardag. Tortillagratängen sköter sig bra i ugnen och kan serveras tillsammans med en krispig sallad och fluffigt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med tacokryddan. Tillsätt vatten enligt kryddpåsen och chunky salsa.
  3. Lägg hälften av bröden i botten på en smord ugnsform, lägg på färsen och toppa med resten av bröden. Bred crème fraiche på toppen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera tortillagratängen med salladen och riset.

För alla

Fri från ägg.
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 1 förp chunky salsa mild (à 300 g)
  • 8 tortillabröd mini
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 isbergssallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3518 kJ / 838 kCal