UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Ostgratinerad tacogratäng

Tacos kan ätas i alla möjliga variationer! Färsen som blandats med majsen hälls i en ugnsform, och täcks sedan av ost och krossade nachoschips innan formen sätts in i ugnen. För att smakerna ska komma fram extra bra serveras gratängen med nykokt och milt ris, samt krispig gurka. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och rör ner vattnet.
  4. Låt majsen rinna av och blanda den med färsen. Häll upp i en ugnsform.
  5. Krossa chipsen. Strö chipsen och osten över färsen. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Skär gurkan i bitar och dela på salladen.
  7. Servera tacogratängen med ris, gurka och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

För lite såsigare gratäng rör ner 3 msk tomatpuré i färsen (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 340 g majskorn
  • 2 dl nachochips
  • 1/2 påse riven ost (à 150 g)
  • 1 gurka
  • 1 kruka krispsallad
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 tsk olja
  • 1 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 3729 kJ / 887 kCal