Tacoburgare med nachochips
Dessa vego tacoburgare är ett gott och spännande alternativ till fredagstacosen. Med en bas på kidneybönor och halloumi blir burgarna otroligt saftiga och krossade nachochips ger dem den perfekt krispiga ytan. Toppa med klassiska tacotillbehör som avokado, tomat och rödlök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2024
Ingredienser
4 portioner
Tacoburgare
1 förp kidneybönor (à 380 g)
2 ägg
200 g halloumi eller grillost
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl ströbröd
2 krm peppar
200 g tortilla- eller nachochips
3 msk olja
Tillbehör
2 tomater
1 romansallad
1 rödlök
3 morötter
2 avokador
8 hamburgerbröd
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5764 KJ / 1377 kCal
Fett75 g
Salt5 g
Kolhydrater127 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! 🙂
Alexandra
2024-05-28Otroligt gott 👍
Maria
2024-03-07Jättegoda! Men det räcker med halva mängden tacokrydda (såvida man inte gör egen), annars blir de för salta.
Lina
2018-02-17