Nachos med bönröra och mangosalsa
Ett väldigt trevligt sätt att äta ihop är att alla delar samma stora tallrik! I detta fall är tallriken en plåt, då bönröran, nachochipsen och osten får gratineras ihop i ugn. Avnjuts med en fräsch salsa kryddad med koriander, och självklart lite mild gräddfil vid sidan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020
Ingredienser
4 portioner
Bönröra
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 rödlökar
2 tsk olja
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
200 g nachochips
1 1/2 dl riven prästost
Salsa
1 gurka
250 g fryst mango
1 lime
1 kruka koriander
salt
peppar
Till servering
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3039 KJ / 727 kCal
Fett29 g
Salt2.8 g
Kolhydrater83 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken temperatur och funktion på ugnen ska det vara?
Elin
2020-06-07Hej Elin! Tack för din mycket relevanta fråga. Vi har nu uppdaterat receptet med grader. Det går bra med över/undervärme. Men du känner din ugn bäst så håll koll så nachosen inte bränns om du väljer att sätta på grillfunktionen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-08Jättegod och enkel. Barnen älskar det tom.
Linda
2020-05-20