UNDER 30 MIN | Medel

Taco med sojafärs, avokado & het mangosalsa

I denna taco med sojafärs, ingefära och het mangosalsa möter koreanska smaker det mexikanska köket som tillsammans blir en riktig smakfiesta. Snabb, enkel och supergod rätt som passar både till vardags som till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mangosalsa: Tärna mangon, hacka salladslök och finhacka chilin. Blanda med limeskal, limesaft (börja med 1 lime), honung och mynta. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer limesaft. Ställ åt sidan.
  2. Färs: Fräs färsen i rapsoljan i en stekpanna tills den fått lite färg. Ta bort från värmen och rör i sojan.
  3. Tillbehör: Fördela färsen mellan tortillabröden. Toppa med mangosalsa, avokadobitar, en klick matyoghurt och rostade cashewnötter.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har uppdaterats okt 2020.

Ingredienser

Portioner: 2
Mangosalsa
  • 2 mango
  • 2 stjälkar salladslök
  • 1/2 - ca 1 röd chili
  • skalet av 2 lime och saften från 1-2 lime (för 3 port)
  • 3 msk honung
  • 15 myntablad
  • salt
  • peppar
Färs
  • 300 g sojafärs
  • 3 - ca 4 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk soja
Tillbehör
  • 6 små tortillabröd (gärna majstortillas)
  • 2 avokador
  • 1/2 - ca 1 dl matyoghurt
  • rostade cashewnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 5861 kJ / 1398 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept