Chiapannkakor med banan
Superenkla, supersnabba och supergoda är dessa bananpannkakor med chiafrön! Smeten gör du på bananer, ägg och chiafrön som ger en härlig textur samtidigt som de binder ihop pannkakssmeten. Servera med färska bär, kvarg, blandade frön och kärnor. Ät och njut!
Ingredienser
6-8 st
2 bananer
4 ägg
3 msk chiafrön
1 krm salt
smör eller olja till stekning
Tillbehör
honung
färsk frukt och bär
kvarg
blandade frön och kärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på 6 pannkakor utan topping.
Energi516 KJ / 123 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g
Kommentarer
Istället för ägg kan man ha kikärtsspad, funkar hur bra som helst 😋
Vjollca
2024-03-03@Ann-Charlotte. Viktigt att du låter smeten stå i minst 10 minuter så att chiafröna sväller och bidrar med stadga. Stek sen i rikligt med smör så kommer det gå galant :)
Johan
2023-05-12Hur gör ni!!!???? Mina håller inte ihop alls! Hjälp!
Ann-charlotte
2022-11-09