Havrefrallor med tranbär

13
7
Havrefrallor med tranbär

Finns det något bättre än att starta dagen med hemgjorda frallor? Dessa godingar får härlig textur från linfrön och solroskärnor, och tranbär tillför en ljuvlig sötma. Toppa frallorna med pumpakärnor och solrosfrön och servera med exempelvis ost, gurka och paprika. Gott och mättande!

Samarbete med:

Havrefrallor med tranbär

Ingredienser

10 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
4 dl ljummet vatten (ca 30°C)
1 msk honung
4 1/4 dl havremjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
4 msk psylliumhusk
1 msk hela linfrön
1 msk solroskärnor
1 tsk salt
1/2 tsk kanel
1 dl torkade tranbär

Topping

pumpakärnor
solroskärnor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt havremjöl.

Näringsvärdet är berknat på frallornas torrvikt och per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Rebecka

2022-05-08

Väldigt god smak men de jäste utåt och inte uppåt och var för kladdiga att ha under bakduk, de jäste fast i duken. Behövs mer mjöl än receptet anger.

Marie

2022-01-07

Favoriter!

Gustav

2021-09-16

Supergoda! Man smakar inte att de är glutenfria

Näringsvärde per portion

Energi 800 KJ / 192 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 29 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden