Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Havrefrallor med tranbär

Finns det något bättre än att starta dagen med hemgjorda frallor? Dessa godingar får härlig textur från linfrön och solroskärnor, och tranbär tillför en ljuvlig sötma. Toppa frallorna med pumpakärnor och solrosfrön och servera med exempelvis ost, gurka och paprika. Gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt honung.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom tranbären och rör ner i degvätskan tillsammans med honungen. Vispa ett par minuter med elvisp.
  3. Tillsätt tranbär och låt degen svälla i ca 5 minuter.
  4. Klicka ut på bakplåtspapper (eller använd oljiga händer).
  5. Topping: Pensla med lite vatten och strö över solroskärnor och pumpakärnor.
  6. Låt frallorna jäsa på plåten under bakduk i ca 75 minuter.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 190° varmluft. Låt svalna helt innan du skär i frallorna.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 4 dl ljummet vatten (ca 30°C)
  • 1 msk honung
  • 4 1/4 dl havremjöl
  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • 4 msk psylliumhusk
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 dl tranbär
Topping
  • pumpakärnor
  • solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer