Havrefrallor med tranbär

6
2
Havrefrallor med tranbär

Finns det något bättre än att starta dagen med hemgjorda frallor? Dessa godingar får härlig textur från linfrön och solroskärnor, och tranbär tillför en ljuvlig sötma. Toppa frallorna med pumpakärnor och solrosfrön och servera med exempelvis ost, gurka och paprika. Gott och mättande!

Skriv ut
Havrefrallor med tranbär

Ingredienser

10 st
1/2
paket jäst (à 50 g)
4 dl
ljummet vatten (ca 30°C)
1 msk
honung
4 1/4 dl
havremjöl
1 1/2 dl
bovetemjöl
4 msk
psylliumhusk
1 msk
hela linfrön
1 msk
solroskärnor
1 tsk
salt
1/2 tsk
kanel
1 dl
torkade tranbär

Topping

pumpakärnor
solroskärnor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt havremjöl.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsvärdet är berknat på frallornas torrvikt och per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Annkatrin

2020-07-21

Blev jättegoda!

Ulrika

2018-11-18

Hej! Fällorna står på jäsning och doftar underbart. Vill dock kommentera obanstående; dessa frallor är ju glutenfria då de varken innehåller vete, råg eller korn.

Redaktionen ICAse

2018-11-19

Hej Ulrika! Frallorna bakas på havremjöl som inte alltid är helt glutenfritt tyvärr. Ska brödet vara garanterat glutenfritt måste du välja ett glutenfritt havremjöl framställt av rent havre. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 800 KJ / 192 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 29 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept