Havrefrallor med tranbär
Finns det något bättre än att starta dagen med hemgjorda frallor? Dessa godingar får härlig textur från linfrön och solroskärnor, och tranbär tillför en ljuvlig sötma. Toppa frallorna med pumpakärnor och solrosfrön och servera med exempelvis ost, gurka och paprika. Gott och mättande!
Samarbete med:
Risenta
Ingredienser
10 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
4 dl ljummet vatten (ca 30°C)
1 msk honung
4 1/4 dl havremjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
4 msk psylliumhusk
1 msk hela linfrön
1 msk solroskärnor
1 tsk salt
1/2 tsk kanel
1 dl torkade tranbär
Topping
pumpakärnor
solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är berknat på frallornas torrvikt och per st.
Energi800 KJ / 192 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Jag har varken varmluftsugn eller köksmaskin, kan man få till dessa bra ändå? Mvh Sofia
Sofia
2022-07-01Hej Sofia! Tack för din fråga. Ja, du kan göra frallorna i en vanlig ugn och utan köksmaskin.Knåda degen ungefär dubbelt så länge som det står när man ska göra med maskin och se till att degen är jämn och fin. Vad kommer till ugnen så behöver du höja ugnsvärmen till 220°C (över och under värme), grädda frallorna i mitten av ugnen och ha koll på frallorna i ugnen under gräddningstiden. Börja grädda frallorna 10-15 minuter och titta till därefter regelbundet för att hålla koll på när frallorna är färdigbakta. Lycka till och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-01Väldigt god smak men de jäste utåt och inte uppåt och var för kladdiga att ha under bakduk, de jäste fast i duken. Behövs mer mjöl än receptet anger.
Rebecka
2022-05-08Favoriter!
Marie
2022-01-07