Taco med majsfritters och pico de gallo

Ta fredagstacosen till en ny nivå med friterade majsfritters och pico de gallo, en mexikansk tomatsalsa, serverat i mjuka tortillabröd tillsammans med havrefraiche och het sriracha. En helt växtbaserad taco!

Ingredienser
4 portioner
Majsfritters
1 burk majskorn (à 340 g)
1 medelstor silverlök eller gul lök
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 msk bakpulver
2 dl kikärtsmjöl
ca 1 tsk cayennepeppar (eller annan chilipeppar)
1 dl havregrädde
1 tsk salt
svartpeppar
rapsolja
Pico de gallo
3 tomater
1/2 rödlök
ca 1/2 röd eller grön chilifrukt
1 kruka grovhackad koriander
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
2 avokado
1/2 lime
1 riven vitlöksklyfta
salt
peppar
Tillbehör
2 dl havrebaserad fraiche
tacosås eller srirachasås
mjuka tortillabröd
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3205 KJ / 764 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater76 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stSupergoda tacos! Vi tog vanlig grädde i och det blev väldigt gott och mättande, rekommenderas även om man inte vill köra helt växtbaserat!
Linnea
Jag utbrast OMFG medans jag åt detta eftersom det var så otroligt gott. Tips är att så fort smeten stått i en kvart kan man börja steka på medans man hackar färdigt det andra då man ändå får steka i 2-3 omgångar. Går snabbt. Kommer göras många gånger till!
Cornelia
Verkligen supergoda! Går det att ugnsbaka för att minska på fettet?
Emelie
Hej Emelie! Vad kul att du gillade receptet! Vi har tyvärr inte provlagat dessa i ugnen men det bör gå bra att laga dom i ugnen. De kanske inte blir lika krispiga dock. Om du testar göra fritters i ugnen så hör gärna av dig igen och berätta hur de blev! Hälsningar Elina
ICA-köket