Kryddstekt kyckling med tabbouleh och avokado

20
0 Klimatsmart
Kryddstekt kyckling med tabbouleh och avokado

Tabbouleh är en klassisk persiljesallad från Libanon. Med detta recept gör du Tabbouleh med kyckling och avokado – gott mättande för hela familjen. En kryddfylld middag där chilipulver, kanel, spiskummin och rödlök gör jobbet!

Kryddstekt kyckling med tabbouleh och avokado

Ingredienser

4 portioner

Tabbouleh

4 port bulgur
4 tomater
2 rödlökar
2 dl grovt hackad persilja
2 avokador
1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
2 msk olivolja
salt
peppar

Kyckling

1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 krm mald kanel
500 g kycklingfiléer
1 msk olja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfri bulgur.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2166 KJ / 517 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden