Tabbouleh med citron

64
3
Tabbouleh med citron

Tabbouleh är en härlig och matig vegetarisk sallad med couscous som grund. Finhackad paprika, tomat, rödlök, persilja och mynta ingår också. Färskpressad citronjuice piffar upp denna fräscha sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Tabbouleh med citron

Ingredienser

8 portioner
2 paprikor, gärna röda paprikor
1 rödlök eller knipplök (1 rödlök motsvarar 2 knipplökar)
1 kg tomater i små kuber
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 3 frukter)
2 dl olivolja
1 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta
500 g couscous (gärna fullkorn)
salt
peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Den som vill kan också blanda ner en halv finhackad gurka och en handfull russin. Variationerna är många och bygger på "att man tar det man har i skåpet".

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Nicole

2018-02-18

Det här är inte libanesisk Tabboulé kanske Tunisien eller Marokansk för libanesisk tabboulé är med endast persilja, tomater, gul lök, lite fin bulgur, citron, salt och olive olja

Anna-lena

2009-12-14

Mycket bra recept på tabboluleh. Snåla inte med olivoljan!

Maj-len

2008-06-12

mycket,mycket gott...

Näringsvärde per portion

Energi 1890 KJ / 452 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden