Tabbouleh med citron
Tabbouleh är en härlig och matig vegetarisk sallad med couscous som grund. Finhackad paprika, tomat, rödlök, persilja och mynta ingår också. Färskpressad citronjuice piffar upp denna fräscha sallad!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
8 portioner
2 paprikor, gärna röda paprikor
1 rödlök eller knipplök (1 rödlök motsvarar 2 knipplökar)
1 kg tomater i små kuber
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 3 frukter)
2 dl olivolja
1 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta
500 g couscous (gärna fullkorn)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1890 KJ / 452 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater52 g
Protein10 g
Kommentarer
Det här är inte libanesisk Tabboulé kanske Tunisien eller Marokansk för libanesisk tabboulé är med endast persilja, tomater, gul lök, lite fin bulgur, citron, salt och olive olja
Nicole
2018-02-18Mycket bra recept på tabboluleh. Snåla inte med olivoljan!
Anna-lena
2009-12-14mycket,mycket gott...
Maj-len
2008-06-12