Tabbouleh
En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1341 KJ / 320 kCal
Fett21 g
Salt1.85 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g
Kommentarer
61 stAnvänder couscous istället och istället för salt tar jag vegeta, både i vattnet när jag kokar couscousen och sedan på allt när jag blandat ihop det. 👌
Linda
Ska det vara 1/2 dl kokt eller okokt bulgur? Går det att ersätta med quinoa?
Camilla
Hej Camilla! Det ska vara 1 dl okokt bulgur i detta recept. Och visst kan du ersätta med quinoa! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
God, men ska nog ta cous cous i stället för bulgur framöver.
Maria
Enkelt gott och passar till allt!
Stefan
Vad betyder 100 gram persilja? Ska jag väga med stjälk och sen använda bladen. Eller ska det vara 100 gram blad?
Pia
Hej Pia! Vi tänker oss 100 gram i en bunt, så man vet hur mycket man ska handla. :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gott men tyckte det var lite mycket olja
Madelene
Väldigt gott och lättlagat!
Maria
1 dl Bulgarien, kokt eller okokt. Framgår inte
Fredrik
Hej Fredrik! Okokt som sen ska kokas under punkt 1. Lycka till. //Tove
ICA-köket
Toppen!
Lena
Bra,gott o enkelt att tillaga. Gillar man vitlök blir det ännu godare med en hackad klyfta till 4 port.
Annika