ÖVER 60 MIN | Avancerad

Syltkakor

Hembakta kakor till fikat är en riktig lyx! Här ett pyssligt bak: hjärtformade syltkakor, lika goda som fina, där två mördegskakor får en fyllning av jordgubbssylt. Låt kreativiteten flöda och gör kakorna i en form du gillar och fyll dem med din favoritsylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30-40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i tärningar. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser utom sylten och florsockret till en deg i en matberedare eller för hand. Plasta in degen och lägg i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kavla ut degen till en ca ½ cm tjock platta. Stansa ut hjärtan och lägg på bakpappersklädda plåtar. Stansa sedan ut mindre hjärtan i hälften av kakorna.
  4. Tryck ihop de överblivna hjärtan, kavla igen och stansa ut fler hjärtan.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  6. Bred sylt på hälften av kakorna och lägg på “locken”. Pudra med florsocker.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Ingredienser

Portioner: 30-40 st
  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • ca 2 dl jordgubbssylt
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 443 kJ / 106 kCal