Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syltad zucchini

Vill du bjuda på syltad zucchini till kött- eller viltmiddagen? Lägg zucchinibitarna i glasburkar och häll över den kalla lagen tre dagar innan servering och låt det sedan stå svalt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj frukten och randa skalet med en grov gaffel. Dela zucchinin längs med och skär varje halva i 2-3 cm stora bitar. Pattissonerna (små dekorativa zucchini) sköljs och används hela.
  2. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll upp i durkslag och låt rinna av väl.
  3. Lag: Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp, skumma väl och låt den kallna. Lägg de avrunna fruktbitarna i kruka eller glasburkar och häll över den kalla lagen. Låt stå svalt i tre dygn.
  4. Häll av lagen, koka upp den igen och sjud tills den är simmig. Låt den kallna innan den hälls i krukan eller burkarna. Sätt på locken och förvara burkarna svalt. Inläggningen är god till kött- och vilträtter.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 2 kg zucchini, squash eller pattisson
  • vatten
  • 1 tsk salt per liter vatten
Lag
  • 2 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 dl socker (3 dl socker motsvarar 250 g)
  • 1 bit ingefära
  • 1 tsk gul eller brun frösenap
  • 1/2 tsk vitpepparkorn
  • 1 krm mald muskot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 300 kJ / 70 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden