Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl med Finax glutenfri mjölmix.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken god och saftig kaka! Det framgår inte av receptet om squashen ska fin- eller grovrivas men det kanske kvittar?! Jag finrev. Hade inte alla ingredienser hemma i tillräcklig mängd. Blandade därför olika mjölsorter, tog bara 1,5 dl socker, 150 g smör och 1 dl russin. Det blev jättebra och jag kommer nog att göra på samma sätt nästa gång!
Cina
2022-09-04Bytte ut till glutenfri mjölmix finax basmjöl ( laktosfria) och mjölkfritt margarin. Tog större form och skar i rutor. Så god!
Anneli
2022-08-28Alla som jag har bjudit på kakan har gillat den och vill ha receptet. Tips; gul squash, 2 liter form och viktigt håll koll på gräddningstiden. I min ugn var kakan klar på 50 min.
Ann-marie
2021-10-06