Birgittas squashkaka
Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
1 kaka
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
200 g smör eller margarin
5 dl riven squash (5 dl motsvarar ca 500 g)
ev 2 dl russin
smör eller margarin till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt okej men behöver två liters form.
Maria
2024-08-08Vilken god och saftig kaka! Det framgår inte av receptet om squashen ska fin- eller grovrivas men det kanske kvittar?! Jag finrev. Hade inte alla ingredienser hemma i tillräcklig mängd. Blandade därför olika mjölsorter, tog bara 1,5 dl socker, 150 g smör och 1 dl russin. Det blev jättebra och jag kommer nog att göra på samma sätt nästa gång!
Cina
2022-09-04Bytte ut till glutenfri mjölmix finax basmjöl ( laktosfria) och mjölkfritt margarin. Tog större form och skar i rutor. Så god!
Anneli
2022-08-28