Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Birgittas squashkaka

Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, salt, kanel, vaniljsocker och rör ned i ägg- och sockerblandningen.
  4. Smält smöret och rör ned det i blandningen tillsammans med riven squash och ev russin.
  5. Smörj en sockerkaksform (ca 1½ l, för 1 kaka) och häll ned smeten. Grädda ca 1 timme.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl med Finax glutenfri mjölmix.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 msk kanel
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 5 dl riven squash (5 dl motsvarar ca 500 g)
  • ev 2 dl russin
  • smör eller margarin till formen
Lägg till i inköpslistan