Birgittas squashkaka

Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
9
Birgittas squashkaka

Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Birgittas squashkaka

Ingredienser

1 kaka
3   ägg
2 1/2 dl  strösocker
5 dl  vetemjöl
2 tsk  bikarbonat
1 krm  salt
1 msk  kanel
1 msk  vaniljsocker
200 g  smör eller margarin
5 dl  riven squash (5 dl motsvarar ca 500 g)
ev 2 dl  russin
smör eller margarin till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Helt okej men behöver två liters form.

Maria

2024-08-08

Vilken god och saftig kaka! Det framgår inte av receptet om squashen ska fin- eller grovrivas men det kanske kvittar?! Jag finrev. Hade inte alla ingredienser hemma i tillräcklig mängd. Blandade därför olika mjölsorter, tog bara 1,5 dl socker, 150 g smör och 1 dl russin. Det blev jättebra och jag kommer nog att göra på samma sätt nästa gång!

Cina

2022-09-04

Bytte ut till glutenfri mjölmix finax basmjöl ( laktosfria) och mjölkfritt margarin. Tog större form och skar i rutor. Så god!

Anneli

2022-08-28

Testa liknande recept

Grillade kycklingspett med couscous och grönsaksröra
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Eivors syltade squash och paprika
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strimmelbog sweet and sour
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé med senapssås
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vitkålspanna med korv och tomat
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga