Glaserade spett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glaserade spett

Goda glaserade spett av squash, potatis, lök och paprika. Dessa grillspett smakar underbart tack vare kryddblandningen och att de penslas med mango chutney. Servera spetten till fisk eller kötträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba potatisen. Koka potatis och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten. Lägg 8 träpinnar i vatten (för 4 port).
  2. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skär squashen i skivor och ev i halvor. Dela löken i halvor.
  3. Varva potatis och paprika på hälften av spetten och lök och squash på ytterligare resterande spett. Pensla med olja och krydda med salt och peppar.
  4. Grilla över glöden tills de börjar ta färg, ca 5 minuter. Pensla potatis och grönsaker med mango chutney.

För alla

Läs noga ingredienserna på mango chutneyn.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 små potatisar
  • 4 färska lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 bit squash
  • olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 mango chutney
Lägg till i inköpslistan