Eivors syltade squash och paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Eivors syltade squash och paprika

Eivors underbara recept passar utmärkt som komplement och smaksättare till många olika maträtter. De syltade squash- och paprikabitarna får en härlig konsistens och ljuvlig smak när du kokar dem i lagen bestående bland annat av senap och gurkmeja.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 1 sats.

  1. Skala, kärna ur och skär 1 1/2 kg squash i bitar.
  2. Kärna ur och skär 5 paprikor (t ex 2 röda, 2 gröna och 1 gul) i mindre bitar.
  3. Blanda 2 1/2 liter vatten med 1 1/2 dl salt.
  4. Häll det över grönsakerna och låt det stå över natten.
  5. Koka en lag av 3 dl ättiksprit (12%), 3 dl vatten, 6 dl strösocker, 1 1/2 tsk gurkmeja och 1 msk senapsfrön i 15 minuter.
  6. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg dem i lagen och låt koka under lock 10-15 minuter.

Tips

Blanda gärna i Atamon för längre hållbarhet.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 1/2 kg squash
  • 5 paprikor i olika färger
  • 2 1/2 l vatten
  • 1 1/2 dl salt
  • 3 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 msk senapsfrön
  • ev Atamon (se Tips)
Lägg till i inköpslistan