Sydfransk lammlasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sydfransk lammlasagne

Den här medelhavsinspirerade lammlasagnen är mycket tilltalande. Härliga smaker av örter; timjan, rosmarin och vitlök, möter tomat och zucchini. Det är mycket gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och hacka paprikorna och zucchini. Fräs lammfärs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Krydda med timjan och rosmarin. Låt grönsakerna fräsa med i färsen tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sås: Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva sås, lasagneplattor och köttfärsröran i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.
  5. Servera lasagnen med sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl och glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin och soja- eller havrebaserat mjölkalternativ. Välj sojabaserat pålägg i stället för parmesan.

Tips

Gör mycket lasagne och frys in.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 4 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 9 lasagneplattor
  • 2 dl riven parmesanost
Sås
  • 6 msk matfett
  • 6 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan