Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinglasagne med parmesanost

En god och lättlagad kycklinglasagne som tillagas med kycklingfilé, vinsås och goda ostar. Varva stekt kyckling, stekta morötter och prästost med vinsåsen och toppa anrättningen med riven parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva kycklingen tunt och stek den i olivolja. Skala morötterna, skär dem i stavar och stek tillsammans med kycklingen. Krydda med dragon, salt och peppar.
  3. Sås: Värm crème fraiche och det vita vinet i en gryta tillsammans med dijonsenap.  
  4. Riv osten. Droppa i lite olja i en lasagneform och börja med ett lager vinsås. Varva kyckling, morötter och riven prästost mellan lasagneplattor. Toppa med resten av vinsåsen. 
  5. Strö över riven parmesanost och gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Recept och bild från Falbygdens.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja (+ extra till formen)
  • 4 morötter
  • 2 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 3 dl extralagrad prästost (gärna 1878 extra stark)
  • 2 paket färska lasagneplattor (à 250 g)
  • 2 dl parmesanost
Sås
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer