Sydfransk lammlasagne

En rustik sydfransk lammlasagne med mycket grönsaker, mustig tomatsås och smak av rosmarin. Perfekt att förbereda inför veckans middagar eller som imponerande rätt på middagsbjudningen. Serveras med en smakrik örtolja.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
8 portioner
Lammsås
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
500 g lammfärs
3 msk olja
1 kruka rosmarin
1/2 dl tomatpuré
3 förp hela konserverade tomater (à 390 g)
1 msk sambal oelek
3 köttbuljongtärningar
2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Béchamelsås
100 g smör
1 dl vetemjöl
12 dl mjölk
150 g riven prästost
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Montering
2 förp mozzarella (à 125 g)
20 torra lasagneplattor
Örtolja
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad rosmarin (från ovan)
4 msk olivolja
Till servering
krispig sallad gärna Fänkål- och dragonsallad (se länk i text)
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive örtolja men utan sallad.
Energi3606 KJ / 861 kCal
Fett51 g
Salt5.2 g
Kolhydrater62 g
Protein36 g
Kommentarer
Hej har lagat det ursprungliga receptet med paprika under många många år. När ni gör ett helt nytt recept med andra råvaror borde ni ge det ett nytt namn. Under en egen rubrik. Finns det möjlighet att få tillgång till original receptet igen?
Lars jonas
2025-07-21Väldigt god lasange har gjort den med både lamm och nötfärs tog färdig ostsås fungerar lika bra som egen gjorde sås.
Lise-lott
2025-04-25Åh vad roligt att höra Lise-Lott! Den tillhör en av våra lasagnefavoriter här i Ica-köket! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-28God smak. Men bechamelsåsen lite för tunn, den ska ju helst lägga sig som ett lager. För lite mjöl?
David
2025-03-16