Kycklinglasagne med zucchinisallad

18
1
Kycklinglasagne med zucchinisallad

Lasagne gjord på kycklingfärs svänger du enkelt ihop och sen sköter den sig själv i ugnen. Ät den med en fräsch och härligt grön zucchinisallad som får sin smak av olivolja och vinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Kycklinglasagne med zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner

Kycklinglasagne

1
gul lök
2
morötter
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
kycklingfärs
4 dl
matlagningsgrädde
1 dl
mjölk
1 msk
tomatpuré
1
burk ajvar relish (à 350 g)
1/2
kruka rosmarin
-
salt
10
lasagneplattor
150 g
riven prästost

Zucchinisallad

1
zucchini
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
vitvinsvinäger
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Ann-charlotte

1/31/2021

Mycket god och smakrik, krämig lasagne

Näringsvärde per portion

Energi 3228 KJ / 772 kCal
Fett 36 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 56 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept