Kycklinglasagne med zucchinisallad

21
1
Kycklinglasagne med zucchinisallad

Lasagne gjord på kycklingfärs svänger du enkelt ihop och sen sköter den sig själv i ugnen. Ät den med en fräsch och härligt grön zucchinisallad som får sin smak av olivolja och vinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Kycklinglasagne med zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner

Kycklinglasagne

1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
4 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk tomatpuré
1 burk ajvar relish (à 350 g)
1/2 kruka rosmarin
salt
10 lasagneplattor
150 g riven prästost

Zucchinisallad

1 zucchini
1/2 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Ann-charlotte

2021-01-31

Mycket god och smakrik, krämig lasagne

Näringsvärde per portion

Energi 3228 KJ / 772 kCal
Fett 36 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 56 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden