Sydafrikansk kyckling med rostade kikärter
En sydafrikansk kycklingrätt med fina färger och smaker. Couscous blandas med kikärtor som rostats tillsammans med paprika, lök och kryddor. Den stekta kycklingen och kikärtsblandningen får en extra touch av den sötsyrliga såsen gjord på matyoghurt, citron och honung. Oemotståndligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Ingredienser
2 portioner
Couscous
2 port couscous
1 tärning grönsaksbuljong
Kyckling
300 g kycklinglårfilé sydafrikansk krydda
1 tsk olivolja
Rostade kikärter
380 g kokta kikärtor
1 röd paprika
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 krm spiskummin
1 krm paprikapulver
1 krm kanel
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Sås
1/2 citron
1 1/2 dl matyoghurt
1 tsk flytande honung
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2981 KJ / 712 kCal
Fett20 g
Salt2.69 g
Kolhydrater74 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den där sydafrikanskt kryddade kycklingen har inte siktats i vår butik, men jag provade att krydda en helt vanlig kyckling på frihand med spiskummin, svartpeppar, kanel, chilipulver o salt när den fått lite stekyta. Är det sydafrikanskt? Tja, vem vet, men gott blev det i alla fall!
Lars
2022-11-01Vad innehåller denna kyckling med sydafrikansk krydda? Såg gott ut så det vore kul om man kunde göra den!
Rasmus
2015-03-23Hej Sandra! Det är en "färdig" vara att köpa som leverantören döpt så.
Redaktionen
2015-01-12