En sydafrikansk kycklingrätt med fina färger och smaker. Couscous blandas med kikärtor som rostats tillsammans med paprika, lök och kryddor. Den stekta kycklingen och kikärtsblandningen får en extra touch av den sötsyrliga såsen gjord på matyoghurt, citron och honung. Oemotståndligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den där sydafrikanskt kryddade kycklingen har inte siktats i vår butik, men jag provade att krydda en helt vanlig kyckling på frihand med spiskummin, svartpeppar, kanel, chilipulver o salt när den fått lite stekyta. Är det sydafrikanskt? Tja, vem vet, men gott blev det i alla fall!
Lars
2022-11-01Vad innehåller denna kyckling med sydafrikansk krydda? Såg gott ut så det vore kul om man kunde göra den!
Rasmus
2015-03-23Hej Sandra! Det är en "färdig" vara att köpa som leverantören döpt så.
Redaktionen
2015-01-12