Sötsyrlig fisksallad

8
2
Sötsyrlig fisksallad

Fräsch sallad på tonfisk som påminner om ceviche, fast med sydafrikanskt ursprung. Den söta sojan ketjap manis ger god smak, som balanseras av syran från lime. Rödlök, purjolök, avokado, morot och gurka bidrar med både färg, smak och konsistensbrytning.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Sötsyrlig fisksallad

Ingredienser

4 portioner

Tonfisk

1
vitlöksklyfta
560 g
fryst, tinad vit tonfiskfilé
3/4 dl
ketjap manis
1/2 dl
olivolja
1/2 tsk
salt

Sallad

1/2
rödlök
1
morot
1/4
purjolök
1/2
gurka
1/2 - 1
röd chilifrukt
2
avokador
1 msk
färskpressad limejuice
1/2 tsk
salt

Till servering

sesamfrön
färsk koriander eller ärtskott
klyftor av lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkning inkl. tillbehör.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ellinor

10/29/2020

Väldigt fräsch och mättande sallad som är en återkommande måltid. Väldigt krispig och god!

Redaktionen ICAse

10/30/2020

Hej Ellinor! Vad roligt att höra! Smaklig måltid! Hälsningar Michelle

Anne

12/31/2018

Gott och fräscht efter all julmat. Adderade ett halvt paket frusen mango som fick tina i salladen. Bytte till rostade solroskärnor. Inga övriga kryddor från receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 1598 KJ / 382 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 13 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept