Sötsyrlig fisksallad

12
2
Sötsyrlig fisksallad

Fräsch sallad på tonfisk som påminner om ceviche, fast med sydafrikanskt ursprung. Den söta sojan ketjap manis ger god smak, som balanseras av syran från lime. Rödlök, purjolök, avokado, morot och gurka bidrar med både färg, smak och konsistensbrytning.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Sötsyrlig fisksallad

Ingredienser

4 portioner

Tonfisk

1 vitlöksklyfta
560 g fryst, tinad vit tonfiskfilé
3/4 dl ketjap manis
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt

Sallad

1/2 rödlök
1 morot
1/4 purjolök
1/2 gurka
1/2 - 1 röd chilifrukt
2 avokador
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt

Till servering

sesamfrön
färsk koriander eller ärtskott
klyftor av lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkning inkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ellinor

2020-10-29

Väldigt fräsch och mättande sallad som är en återkommande måltid. Väldigt krispig och god!

Redaktionen ICAse

2020-10-30

Hej Ellinor! Vad roligt att höra! Smaklig måltid! Hälsningar Michelle

Anne

2018-12-31

Gott och fräscht efter all julmat. Adderade ett halvt paket frusen mango som fick tina i salladen. Bytte till rostade solroskärnor. Inga övriga kryddor från receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 1598 KJ / 382 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 13 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden