Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 34 kommentarer
Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Denna snabba gryta med en mättande grund av fisk och kikärter får en härlig smak av Nordafrika med hjälp av spiskummin och koriander. Servera din smarriga fiskgryta med ägghalvor och nykokt couscous. Tillsätt tabasco för ytterligare sting på grytan.

Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Ingredienser

4 portioner
3 dl couscous
2 ägg
400 g halvtinad hokifilé
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 röd paprika
1 purjolök
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1 burk krossade tomater (à 400 g)
3 dl vatten
4/5 tsk salt
1 1/2 tsk paprikapulver
några droppar tabasco
1 burk kikärtor (à 400 g)
hackad färsk koriander
ägghalvor

Gör så här

00:05:00
00:01:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

34 st
  • Väldigt god och mustig hösträtt som inte känns för tung. Vi åt den med ris med russin och gurkmeja istället för couscous. Mycket lättlagad. Färsk koriander är ett måste!

    Mikael

  • Är vanligtvis ingen stor fiskälskare, men tyckte att detta recept hade stor potential med tanke på kryddorna. Tyvärr blev det dock en besvikelse. Kryddorna kom aldrig riktigt till sin rätt, utan grytan smakade mer eller mindre mest bara fisk vilket kändes en aning trist. Grytan var däremot ganska lättlagad och tog inte speciellt lång tid att göra. Borde kanske ge den en chans till och öka på kryddningen en aning för mer smak, eller ev byta ut fisken mot kyckling.

    Elin

  • Jag var lite skeptisk när jag såg att det skulle vara koriander och spiskummin i eftersom det kan bli lite strävt i vissa rätter. Men det blev det inte, den var matig och god, det var en mjuk kompination på fisk och kikärtor. Denna gryta kommer jag tilllaga fler gånger och då ska jag testa att lägga i lite smör för att få en ännu rundare smak.

    Rebecca

  • Helt okej men inte mer än så. Känns inte tillräckligt "nordafrikansk" i smakerna. Vi använde bulgur kokt i buljong ist för couscous. Tog i lite mer fisk än beräknat och dubblade även mängden ägg. Kommer nog inte laga denna rätt igen.

    Malena

  • Melker 9 år berättar: Jag och mamma bestämde oss för att testlaga ihop. Mamma valde ut receptet, och hotade med att det skulle vara fiskögon i grytan. Men det var det inte. Jag läste receptet och la i en del grejer. Det var mycket att hälla i, fast ändå inte svårt. Grytan blev godare än jag tänkt mig, och det godaste var couscousen. Maten blev kryddig fast inte stark. Alla i familjen gillade den, särskilt pappa.

    Helena

  • plättlätt att tillaga. Sonen (18 år) sa "det var gott även fast det var kikärter i". Godkänt med +av oss kring matbordet. Nästa gång ska jag ha lite mer sting så det blir lite drag i maten.

    Jeanette

  • ganska smaklös gryta, så jag blandade i den eteopiska kryddab berbere så det blev lite mer sting i grytan ,eftersom jag hade gäster från östafrika bör det vara smakrikt, alltid snyggt med ägg till ps: jag fick godkänt av mina vänner

    Rose-marie

  • Gott kryddad fiskgryta som var rolig att äta eftersom den var så fin i färgen! Även lagom lättlagad. Tack vare kikärtorna blev den så mättande att man utan problem kunde äta den till middag. Vi har redan ätit den två gånger, och det blir definitivt fler!

    Anette

  • Jag föll för bilden och den ”konstiga” blandningen av kryddor och ägg, testlagade och det blev gott!! Kryddblandningen med spiskummin var verkligen lyckad, och dessutom ser det gott ut. Bra beskrivning, lättlagat och jag upplevde det som snabbt att fixa eftersom mesta tiden puttrar maten själv. Det var lite svårt med sista smaksättningen – grytan var ju så het (varm), men jag duttade på tills jag blev nöjd. Jag blånekar kikärter så jag tog röda kidneybönor istället. Nu hade jag redan ändrat på receptet, så jag tog ett äpple istället för paprika och ersatte helt fräckt couscous med röda linser som jag kokade för sig men hällde i innan serveringen. Vi kommer definitivt att göra denna gryta fler gånger! Nästa gång prövar jag att koka linserna direkt i grytan, alltså de sista 5 minuterna. Jag kommer nog också att krympa ner vattenmängden

    Christina

  • En mycket färgglad maträtt, den var annorlunda och det var vackert med en ägghalva. Det gick snabbt och var enkelt att laga. Smaken var god och mustig fast lite för mild i vår smak. Nästa gång kommer jag att öka mängden av kryddorna, speciellt lite mer tabasco. Grytan blev för mig en soppa. Fiskbitarna som jag skar ca 2x2 cm gick sönder trots ytterst försiktig sjudning sista 5 minuter. Nästa gång skall jag göra större fiskbitar, det kanske var meningen men jag förstod inte receptbeskrivningen punkt 2. Hur vore det att använda bitar av kycklingfilé i stället? Tänker även testa med bulgur som tillbehör för att få lite mer att tugga.

    Britt-mari

Testa liknande recept

  • Thailändsk soppgryta
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillfisk med tapenade
    Betyg 1.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad fisk med vitlökssås
    Betyg 3.7 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad