Nordafrikansk fiskgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Denna snabba gryta med en mättande grund av fisk och kikärter får en härlig smak av Nordafrika med hjälp av spiskummin och koriander. Servera din smarriga fiskgryta med ägghalvor och nykokt couscous. Tillsätt tabasco för ytterligare sting på grytan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Koka ägg i ca 5 minuter.
  2. Skär fryst, halvtinad hoki i ca 2 cm stora bitar. Blanda olivolja, spiskummin och malen koriander i en skål. Lägg ner fiskbitarna, blanda runt och låt dra. 
  3. Dela, kärna ur och skär röd paprika i bitar. Ansa och skär purjolök i skivor. Fräs purjolök och paprika i olivolja ca 1 minut i en kastrull. Smula ner hönsbuljongtärning. Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka ca 5 minuter under lock.
  4. Krydda med salt, paprikapulver och ev tabasco. Lägg i fiskbitarna och avsköljda kikärter. Låt sjuda under lock ca 5 minuter.
  5. Garnera med hackad färsk koriander. Servera med ägghalvor och couscous.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör äggfri: uteslut äggen, kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

I stället för kokta ägg kan du försiktigt knäcka 2 råa ägg i grytan samtidigt som du lägger i fisken. Då pocheras äggen medan fisken kokas. Dela äggen vid serveringen. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 2 ägg
  • 400 g halvtinad hokifilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 3 dl vatten
  • 0,8 tsk salt
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • ev några droppar tabasco
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • hackad färsk koriander
  • ägghalvor
Lägg till i inköpslistan