Nordafrikansk fiskgryta med ägg

10
34
Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Denna snabba gryta med en mättande grund av fisk och kikärter får en härlig smak av Nordafrika med hjälp av spiskummin och koriander. Servera din smarriga fiskgryta med ägghalvor och nykokt couscous. Tillsätt tabasco för ytterligare sting på grytan.

Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Ingredienser

4 portioner
3 dl couscous
2 ägg
400 g halvtinad hokifilé
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 röd paprika
1 purjolök
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1 burk krossade tomater (à 400 g)
3 dl vatten
4/5 tsk salt
1 1/2 tsk paprikapulver
några droppar tabasco
1 burk kikärtor (à 400 g)
hackad färsk koriander
ägghalvor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör äggfri: uteslut äggen, kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Tips

I stället för kokta ägg kan du försiktigt knäcka 2 råa ägg i grytan samtidigt som du lägger i fisken. Då pocheras äggen medan fisken kokas. Dela äggen vid serveringen. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mikael

2011-12-01

Väldigt god och mustig hösträtt som inte känns för tung. Vi åt den med ris med russin och gurkmeja istället för couscous. Mycket lättlagad. Färsk koriander är ett måste!

Elin

2011-11-15

Är vanligtvis ingen stor fiskälskare, men tyckte att detta recept hade stor potential med tanke på kryddorna. Tyvärr blev det dock en besvikelse. Kryddorna kom aldrig riktigt till sin rätt, utan grytan smakade mer eller mindre mest bara fisk vilket kändes en aning trist. Grytan var däremot ganska lättlagad och tog inte speciellt lång tid att göra. Borde kanske ge den en chans till och öka på kryddningen en aning för mer smak, eller ev byta ut fisken mot kyckling.

Rebecca

2011-11-15

Jag var lite skeptisk när jag såg att det skulle vara koriander och spiskummin i eftersom det kan bli lite strävt i vissa rätter. Men det blev det inte, den var matig och god, det var en mjuk kompination på fisk och kikärtor. Denna gryta kommer jag tilllaga fler gånger och då ska jag testa att lägga i lite smör för att få en ännu rundare smak.