Bobotie med sötsyrlig chutney

9
5
Bobotie med sötsyrlig chutney

Bobotie med sötsyrlig chutney är en spännande färsrätt. Vitlök, russin och kajennpeppar ger färsen delikata smakkombinationer. Bobotien serveras med en tomat- och äppelchutney.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Bobotie med sötsyrlig chutney

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
2 msk
smör till stekning
1 tsk
strösocker
600 g
blandfärs
1/2 tsk
kajennpeppar
1 dl
russin
2 tsk
salt
1 dl
flagad mandel att strö på

Äggstanning

2 dl
mjölk
2
ägg
2 tsk
curry
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jessica

2016-08-23

Jättegott och håller med tidigare kommentar att det behövs mer grönsaker till. Jag ugnsrostade blomkål och sötpotatis och det var gott till. Tips är att inte använda lättmjölk som jag gjorde. Fet mjölk är nog bättre till äggstanningen :)

Anna-lena

2008-05-16

Det här har blivit en favorit hos oss, lite kryddigt och sött på samma gång. Jag vill dock ha lite mer grönsaker till än bara chutney.

Mons

2007-08-25

Jag har lagat den precis efter receptet flera gånger med gott resultat.

Näringsvärde per portion

Energi 2810 KJ / 670 kCal
Fett 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept