Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bobotie med sötsyrlig chutney

Bobotie med sötsyrlig chutney är en spännande färsrätt. Vitlök, russin och kajennpeppar ger färsen delikata smakkombinationer. Bobotien serveras med en tomat- och äppelchutney.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Smält smör i en stekpanna. Lägg i löken och strö över sockret. Stek tills löken är mjuk och gyllenbrun.
  4. Blanda den stekta löken med färs, kajennpeppar, russin och salt.
  5. Fördela och tryck ut färsen i en liten ugnssäker form, ca 20 cm i diameter (för 4 port).
  6. Äggstanning: Blanda mjölk, ägg och curry. Vispa lätt. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över färsen.
  7. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Strö på mandeln efter halva tiden. Serveras tillsammans med Tomat- och äppelchutney.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk strösocker
  • 600 g blandfärs
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 dl russin
  • 2 tsk salt
  • 1 dl flagad mandel att strö på
Äggstanning
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2810 kJ / 670 kCal
Fett: 37 g
Läs mer om näringsvärden