Bobotie med sötsyrlig chutney
Bobotie med sötsyrlig chutney är en spännande färsrätt. Vitlök, russin och kajennpeppar ger färsen delikata smakkombinationer. Bobotien serveras med en tomat- och äppelchutney.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör till stekning
1 tsk strösocker
600 g blandfärs
1/2 tsk kajennpeppar
1 dl russin
2 tsk salt
1 dl flagad mandel att strö på
Äggstanning
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2810 KJ / 670 kCal
Fett37 g
Kommentarer
Jättegott och håller med tidigare kommentar att det behövs mer grönsaker till. Jag ugnsrostade blomkål och sötpotatis och det var gott till. Tips är att inte använda lättmjölk som jag gjorde. Fet mjölk är nog bättre till äggstanningen :)
Jessica
2016-08-23Det här har blivit en favorit hos oss, lite kryddigt och sött på samma gång. Jag vill dock ha lite mer grönsaker till än bara chutney.
Anna-lena
2008-05-16Jag har lagat den precis efter receptet flera gånger med gott resultat.
Mons
2007-08-25