Köttfärsgratäng bobotie med russin och curry

19
5
Köttfärsgratäng bobotie med russin och curry

Bobotie är en sydafrikansk köttfärsgratäng med russin och curry. Köttfärsen kryddas och blandas med en äggstanning. Som tillbehör blandar du en råkostsallad och serverar med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Köttfärsgratäng bobotie med russin och curry

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 tsk socker
500 g blandfärs (15%)
1/2 tsk kajennpeppar
1 dl russin
1 1/2 tsk salt
4 port ris eller gryn

Äggstanning

2 1/2 dl mjölk (gärna 3%)
3 ägg
2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Råkostsallad

1 påse råkostsallad (à 275 g)
3/4 msk vitvinsvinäger
2 msk neutral olja
2 krm salt
1 krm peppar

Serveringsförslag

kokt ris eller annat gryn
råkostsallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Chutney på russin!
Fräs 1/2 hackad gul lök i olja tills den är mjuk. Tillsätt 2 dl russin, 1 dl vatten, 1/2 dl balsamvinäger, 2 msk socker och 1 krm kanel. Koka ca 5 minuter. Salta och peppra. Låt svalna något före servering. Förvara i en väl rengjord glasburk.
Receptet är avsett för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Marianne

2021-02-11

Mycket god och lättlagad! Marianne.

Anna

2021-02-03

Supergod! Jag skulle kunnat krydda mer, för skulle varit gott med mer smak. Hade också i lite råa risgryn, vilket gav krisp!

Hannah

2021-01-29

Toppengod och enkel vardagsmat, även vår minsta familjemedlem på 10 månader åt med god aptit med många "mmmmm"!