Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt kyckling med nordafrikanska grönsaker och harissa

Helstekt kyckling med rostade grönsaker i nordafrikanska kryddor. Couscous med saffran och harissa med skjuts av både spiskummin, vitlök och koriander gör middagen komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kyckling: Smält smöret och blanda det med sojan. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, krydda rikligt med salt och nymald peppar. Sätt in kycklingen i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme eller tills innertemperaturen är 82°C i lårvecket. Pensla ett par gånger under stekningen med smör- och sojablandningen.
  3. Grönsaker: Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ansa och skär zucchinin i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Fräs grönsakerna i olivoljan, tillsätt ingefära, kanelstänger och tomatpuré, fortsätt att fräsa någon minut. Tillsätt buljongen och koka upp.
  5. Dela tomaterna och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  6. Blanda tomater, kikärter och russin med grönsakerna. Koka sakta ca 30 minuter. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  7. Hacka myntan grovt och rör ner i grytan precis innan servering.
  8. Harissa: Dela och kärna ur chilin. Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser till en jämn smet.
  9. Korv: Stek korven enligt anvisningen på förpackningen.
  10. Couscous: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med olivolja och saffran.
  11. Servera kycklingen med grönsaksgrytan, lammkorv, harissa och couscous.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och lammkorven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
Kyckling
  • 3 msk smör (3 msk motsvarar ca 45 g)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 helgkyckling
  • salt och svartpeppar
Grönsaker
  • 3 paprikor (gärna spetspaprikor)
  • 2 zucchini
  • 2 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 4 tsk mald ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 3 msk tomatpuré
  • 7 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 4 tomater
  • ca 400 g kokta kikärter
  • 1 dl russin (gärna gula)
  • 2 krukor färsk mynta
Harissa
  • 3 röd peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk mald svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
Korv
  • ca 300 g färsk lammkorv
Couscous
  • 8 port couscous
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2964 kJ / 706 kCal