French fries | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

French fries

Egenhändigt gjorda french fries kan man göra i vilka former man vill och de är så goda när de är precis upptagna ur oljan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i cm-tjocka stavar. Lägg dem i ett durkslag och skölj noga.
  2. Torka stavarna med en ren handduk.
  3. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm till 175°C.
  4. Lägg i potatisstavarna, lite i sänder och fritera ett par minuter. Tag upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Höj värmen på oljan till 200°C. Fritera stavarna igen tills de blir gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt och ät direkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (gärna bakpotatis)
  • 2 l rapsolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3213 kJ / 768 kCal