Krispiga, dubbelfriterade sötpotatispommes är det perfekta tillbehöret och passar fint till hamburgare, grillat eller att äta som det är med en god majonnäs. Knepet för att få dem riktigt knapriga är att lägga potatisen i kallt vatten innan fritering, att fritera två gånger och pudra med majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tror att man vinner på att hoppa över majsstärkelsen. Potatisen sväller upp och ytan blir visserligen krispig men innehållet mosigt.
Stefan
2022-06-09Tips!: förra gången pommesen ligger i oljan börjar dom flyta när dom är mjuka. Lägga bara lite majsstärkelse på de blir lätt för mycke då smakar de mjölig. Blir ochså bäst om man tar majsstärkelse precis innan pommeseen ska ner i oljan igen.
Emzz
2021-04-24Superbra! Krispiga och goda om man inte tar för mycket mjöl:)
Kajsa
2020-06-12