ÖVER 60 MIN | Medel

Sötpotatispommes

Krispiga, dubbelfriterade sötpotatispommes är det perfekta tillbehöret och passar fint till hamburgare, grillat eller att äta som det är med en god majonnäs. Knepet för att få dem riktigt knapriga är att lägga potatisen i kallt vatten innan fritering, att fritera två gånger och pudra med majsstärkelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i tunna stavar. Lägg i en bunke med kallt vatten minst 30 minuter. Häll av och lägg potatisen på en kökshandduk och torka helt torra.
  2. Värm oljan till 130°C.
  3. Fritera potatisen i omgångar i 5-10 minuter tills de är mjuka, de ska inte få färg. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm oljan till 180°C-190°C.
  5. Pudra majsstärkelsen över pommesen. Fritera i omgångar några minuter tills de får lite färg. Lyft upp och låt oljan rinna av.
  6. Salta och servera direkt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk majsstärkelse
  • ca 1 l neutral olja
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 877 kJ / 209 kCal