Sötpotatispommes

5
3
Sötpotatispommes

Krispiga, dubbelfriterade sötpotatispommes är det perfekta tillbehöret och passar fint till hamburgare, grillat eller att äta som det är med en god majonnäs. Knepet för att få dem riktigt knapriga är att lägga potatisen i kallt vatten innan fritering, att fritera två gånger och pudra med majsstärkelse.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Sötpotatispommes

Ingredienser

4 portioner
500 g
sötpotatis
1 msk
majsstärkelse
ca 1 l
neutral olja
-
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Emzz

2021-04-24

Tips!: förra gången pommesen ligger i oljan börjar dom flyta när dom är mjuka. Lägga bara lite majsstärkelse på de blir lätt för mycke då smakar de mjölig. Blir ochså bäst om man tar majsstärkelse precis innan pommeseen ska ner i oljan igen.

Kajsa

2020-06-12

Superbra! Krispiga och goda om man inte tar för mycket mjöl:)

Carina

2020-02-08

Nä, det här var ingen hit. Stavarna smakar mjöl. Torka istället stavarna, ordentligt, och fritera lite åt gången.

Näringsvärde per portion

Energi 877 KJ / 209 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 23 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept