Sötpotatispommes
Krispiga, dubbelfriterade sötpotatispommes är det perfekta tillbehöret och passar fint till hamburgare, grillat eller att äta som det är med en god majonnäs. Knepet för att få dem riktigt knapriga är att lägga potatisen i kallt vatten innan fritering, att fritera två gånger och pudra med majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g sötpotatis
1 msk majsstärkelse
ca 1 l neutral olja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi877 KJ / 209 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag tror att man vinner på att hoppa över majsstärkelsen. Potatisen sväller upp och ytan blir visserligen krispig men innehållet mosigt.
Stefan
2022-06-09Tips!: förra gången pommesen ligger i oljan börjar dom flyta när dom är mjuka. Lägga bara lite majsstärkelse på de blir lätt för mycke då smakar de mjölig. Blir ochså bäst om man tar majsstärkelse precis innan pommeseen ska ner i oljan igen.
Emzz
2021-04-24Superbra! Krispiga och goda om man inte tar för mycket mjöl:)
Kajsa
2020-06-12