Sviskonkompott

11
1
Sviskonkompott

En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.

Sviskonkompott

Ingredienser

8 portioner
200 g sviskon eller katrinplommon
2 msk strösocker
4 dl vatten
200 g torkade aprikoser

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lättvispad grädde eller Savarin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Rose-marie

2022-04-11

Gott o lättlagat

Näringsvärde per portion

Energi 572 KJ / 137 kCal
Fett 3 g
Salt 1 g
Kolhydrater 29 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Chokladpudding
Omelettsufflé
Wok
111
Wok
Minijitterbuggare
Potatisbröd
Schackrutor