Sviskonkompott

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
1
Sviskonkompott

En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.

Sviskonkompott

Ingredienser

8 portioner
200 g  sviskon eller katrinplommon
2 msk  strösocker
4 dl  vatten
200 g  torkade aprikoser

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lättvispad grädde eller Savarin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Gott o lättlagat

Rose-marie

2022-04-11

Näringsvärde per portion

Energi572 KJ / 137 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater29 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
123 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schackrutor
Betyg 4 av 5.
806 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga