Sviskonkompott

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
1
Sviskonkompott

En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.

Sviskonkompott

Ingredienser

8 portioner
200 g sviskon eller katrinplommon
2 msk strösocker
4 dl vatten
200 g torkade aprikoser

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Gott o lättlagat

Rose-marie

2022-04-11

Näringsvärde per portion

Energi572 KJ / 137 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater29 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schackrutor
Betyg 4 av 5.
842 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga