Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Sviskonkompott

En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp sviskon, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
  2. Strimla aprikoserna, lägg ner i kastrullen och koka upp. 
  3. Låt svalna och förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med lättvispad grädde eller Savarin.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g sviskon eller katrinplommon
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl vatten
  • 200 g torkade aprikoser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 572 kJ / 137 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer