Sviskonkompott
![Sviskonkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154721/cf_259/sviskonkompott.jpg)
En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.
![Sviskonkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154721/cf_259/sviskonkompott.jpg)
Ingredienser
8 portioner
200 g sviskon eller katrinplommon
2 msk strösocker
4 dl vatten
200 g torkade aprikoser
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärde per portion
Energi572 KJ / 137 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater29 g
Protein2 g
Kommentar
Gott o lättlagat
Rose-marie
2022-04-11