Sviskonkompott

8
0
Sviskonkompott

En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.

Skriv ut
Sviskonkompott

Ingredienser

8 portioner
200 g
sviskon eller katrinplommon
2 msk
strösocker
4 dl
vatten
200 g
torkade aprikoser

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lättvispad grädde eller Savarin.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 572 KJ / 137 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 29 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept