UNDER 45 MIN | Enkel

Sviskonkompott

En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp sviskon, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda ca 15 minuter.
  2. Strimla aprikoserna, lägg ner i kastrullen och koka upp. 
  3. Låt svalna och förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med lättvispad grädde eller Savarin.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g sviskon eller katrinplommon
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl vatten
  • 200 g torkade aprikoser

Näringsvärde
Per portion

Energi 572 kJ / 137 kCal