Potatisbröd

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
7
Potatisbröd

Vad gör man när man har tre kokta potatisar över från gårdagens middag? Bakar ett 40-tals bröd såklart! Tillsammans med anis, fänkålsfrön och rågmjöl blir brödet både smakrikt och saftigt, och passar utmärkt till en klassisk svensk kålsoppa.

Potatisbröd

Ingredienser

2 st
2 tsk  anis
2 tsk  fänkål
3 st  kalla kokta potatisar (3 st motsvarar ca 200 g)
50 g  färsk jäst
4 dl  vatten
1 msk  farinsocker
2 tsk  salt
2 dl  grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
ca 11 dl  vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och lättbakat bröd som jag bakat flera gånger. Jag utesluter brödkryddorna och tar 3 tsk salt

Lena

2024-01-29

Bytte anis och fänkål mot kummin! Tog litet mindre mjöl. Blev bra konsistens!

Elisabeth

2023-10-15

Jättegott och lättbakat. Bakade mitt bröd i form andra gången och det gick ännu bättre. Har även bytt ut mjölet och använt enbart rågsikt. Det funkade jättebra

Lena

2023-01-22

Testa liknande recept

Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga