Potatisbröd

11
4
Potatisbröd

Vad gör man när man har tre kokta potatisar över från gårdagens middag? Bakar ett 40-tals bröd såklart! Tillsammans med anis, fänkålsfrön och rågmjöl blir brödet både smakrikt och saftigt, och passar utmärkt till en klassisk svensk kålsoppa.

Potatisbröd

Ingredienser

2 st
2 tsk anis
2 tsk fänkål
3 st kalla kokta potatisar (3 st motsvarar ca 200 g)
50 g färsk jäst
4 dl vatten
1 msk farinsocker
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
ca 11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Margareta

2021-09-16

Vi är inte förtjusta i anis eller fänkål. Tog istället malda pomeranser. Blev så himla gott! Tack för ett fint recept!! Mvh Maggan

Susanne

2021-03-23

Mycket gott och saftigt

Emelie

2021-02-17

Kommer jag att göra på nytt. Saftigt och hållbart.