Potatisbröd

7
3
Potatisbröd

Vad gör man när man har tre kokta potatisar över från gårdagens middag? Bakar ett 40-tals bröd såklart! Tillsammans med anis, fänkålsfrön och rågmjöl blir brödet både smakrikt och saftigt, och passar utmärkt till en klassisk svensk kålsoppa.

Skriv ut
Potatisbröd

Ingredienser

2 st
2 tsk
anis
2 tsk
fänkål
3 st
kalla kokta potatisar (3 st motsvarar ca 200 g)
50 g
färsk jäst
4 dl
vatten
1 msk
farinsocker
2 tsk
salt
2 dl
grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
ca 11 dl
vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Susanne

2021-03-23

Mycket gott och saftigt

Emelie

2021-02-17

Kommer jag att göra på nytt. Saftigt och hållbart.

Emelie

2020-11-28

Familjen var enig - saftigt och gott, men jag hoppade kryddorna då de inte är förtjusta i det. Bra bröd för att ta hand om sina rester😀

Testa liknande recept