Potatisbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatisbröd

Vad gör man när man har tre kokta potatisar över från gårdagens middag? Bakar ett 40-tals bröd såklart! Tillsammans med anis, fänkålsfrön och rågmjöl blir brödet både smakrikt och saftigt, och passar utmärkt till en klassisk svensk kålsoppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla anis och fänkål. Skala och riv potatisen fint på rivjärn.
  2. Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37°C och rör ut jästen med lite av vattnet.
  3. Häll i resten av vattnet, kryddor, potatis, farinsocker, salt och rågmjöl låt det svälla ca 5 minuter. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen tills den blir smidig ca 10 minuter.
  4. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk.
  5. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda ev. in resten av mjölet. Dela den i 2 delar (för 2 bröd) och forma degarna till runda limpor. Lägg limporna på en plåt och låt dem jäsa övertäckta med bakduk ca 40 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200˚C.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  8. Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk fänkål
  • 3 st kalla kokta potatisar (3 st motsvarar ca 200 g)
  • 50 g färsk jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
  • ca 11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
Lägg till i inköpslistan