Potatisbröd

Vad gör man när man har tre kokta potatisar över från gårdagens middag? Bakar ett 40-tals bröd såklart! Tillsammans med anis, fänkålsfrön och rågmjöl blir brödet både smakrikt och saftigt, och passar utmärkt till en klassisk svensk kålsoppa.

Ingredienser
2 st
2 tsk anis
2 tsk fänkål
3 st kalla kokta potatisar (3 st motsvarar ca 200 g)
50 g färsk jäst
4 dl vatten
1 msk farinsocker
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
ca 11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte anis och fänkål mot kummin! Tog litet mindre mjöl. Blev bra konsistens!
Elisabeth
2023-10-15Jättegott och lättbakat. Bakade mitt bröd i form andra gången och det gick ännu bättre. Har även bytt ut mjölet och använt enbart rågsikt. Det funkade jättebra
Lena
2023-01-22Vi är inte förtjusta i anis eller fänkål. Tog istället malda pomeranser. Blev så himla gott! Tack för ett fint recept!! Mvh Maggan
Margareta
2021-09-16