Potatisbröd

Vad gör man när man har tre kokta potatisar över från gårdagens middag? Bakar ett 40-tals bröd såklart! Tillsammans med anis, fänkålsfrön och rågmjöl blir brödet både smakrikt och saftigt, och passar utmärkt till en klassisk svensk kålsoppa.

Ingredienser
2 st
2 tsk anis
2 tsk fänkål
3 st kalla kokta potatisar (3 st motsvarar ca 200 g)
50 g färsk jäst
4 dl vatten
1 msk farinsocker
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
ca 11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
Gör så här
00:05:00
00:10:00
01:00:00
00:40:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott och lättbakat bröd som jag bakat flera gånger. Jag utesluter brödkryddorna och tar 3 tsk salt
Lena
2024-01-29Bytte anis och fänkål mot kummin! Tog litet mindre mjöl. Blev bra konsistens!
Elisabeth
2023-10-15Jättegott och lättbakat. Bakade mitt bröd i form andra gången och det gick ännu bättre. Har även bytt ut mjölet och använt enbart rågsikt. Det funkade jättebra
Lena
2023-01-22